Gi dit barn honning ved hoste

Honning gode virkninger bliver mere og mere veldokumenteret. En amerikansk undersøgelse på hostende børn viser at giver man dem en skefuld honning når de skal sove, resultere det i en bedre nattesøvn end hvis de fik hostesaft.

En amerikansk undersøgelse fra Penn State College of Medicine, viser honningens positive effekt på hostende børn i alderen 2-18 år. Endda bedre end hostesaft. 
Man brugte boghvede honning i undersøgelsen. Man lod 105 hostende børn og unge deltage i undersøgelsen. Det var en simple men effektiv undersøgelse. Børnene blev delt i 3 grupper: Gruppe 1 fik: Hostesaft med kunstig honningsmag. Gruppe 2 fik: Honning og gruppe 3 fik: Ikke nogen behandling.
Forsøgspersonernes forælde skulle den efterfølgende morgen beskrive hvordan de havde oplevet natten. Det viser sig at honning i alle undersøgelserne gav de bedste resultater. Honning gav en bedre søvn og mindre smertefuld host, samt en bedre søvn til både forældre og børn.
Undersøgelsen kommer af at hostesaft salget til børn er foruroligende stort. Hostesaft kan have bivirkninger. Læger og forbrugerrådet har længe haft mistanke til hostesaftens manglende dokumenterede effekt. Forbrugerstyrelsen har endda gået så langt at man har bedt lægemiddelstyrelsen at fjerne hostesaften fra salg i supermarkeder.

Flemming Vejsnæs, Danmarks Biavlerforening