Opskrifter fra honning-aftenen
Is, basal opskrift Kan fryses ned uden at blive for hård, grundet husblas. Hvis det ikke haves vanilje kan der laves en sirup af sukker og vand.
Laves en honningis fordeles sukker 50/50 g. Honning (140 g. Honning, 140 g. Sukker)
750 g. Mælk
375 g. Fløde
275 g. Sukker
225 g. Æggeblommer
4 stk. Husblas
Koges til 73grader mens der røres/legeres. Temperaturen må ikke overstige 84 grader
Afkøles og køres i ismaskine eller på Paco dagen efter (hvis man har) Ellers på frost og røre lidt rundt en gang i mellem
Honey Comb Toffee
22 ml. Honning
25 g. Natron
250 ml. Vand
700 g. Sukker
375 ml. Sirup
Høj stor bradepande beklædes med bagepapir.
Klargør honning og natron ved siden af gryden, hav en ske klar.
Kog vand og sukker til 140 grader
Tilsæt honning og kog til 150 grader
Tilsæt natron og rør hurtigt og voldsomt med en stor træske til der ikke længere kan ses natron
Hæld hurtigt i din bradepande, vent i 2 timer og bræk din honeycomb.
Tips:
Bradepande skal være stor, helst høje kanter og beklædes godt med bagepapir. Massen forstørres 2-3 gange volumen, måske endda mere. Hav derfor også en stor gryde klar.
Når natron tilsættes, skal der røres voldsomt, men ikke så voldsomt, at luften bliver tæsket ud. Natron skal røres i massen hurtigt, inden den brænder på. Bliver al' natron ikke rørt ud, har du klumper af natron