Honningbedømmelse
Af Pia Harder
29. oktober 2021
Honningbedømmelse tirsdag d. 26.10.2021.
Igen i år blev honningbedømmelsen afholdt på Food College Rørdalsvej 10.
Allerede inden vi ankom, var dommerne Thomas Farsinsen og Lise Holmgaard i fuld gang med at bedømme de honninger, der var blevet indleveret dagen før hos kasseren.
Da de 44 tilmeldte havde indrettet sig ved de runde borde med lidt koldt at drikke, bød formanden Tord Marius Lorentsen velkommen til aftenens arrangement.
Derefter blev ordet givet til aftenesns fredragsholder Brian Christiansen, som havde taget sin hustru Kristina med. Han førte os igennem det, han kaldte ”vores birejse”. Han fortalte, at rejsen startede med, at han havde en interesse i at brygge mjød, men syntes, at honningen var for dyr. Så derfor anskaffe han sig først en bifamilie, så en mere. Han havde gennem det første par år mange udfordringer med bierne blandt andet med sværmning mv.
Brian brygger mjød med forskellige smagsvarianter, blandt andet en med vanilie og æblesaft. En med kirsebærsmag. Og selvfølgelig også den helt rene.
Der var mulighed for smagsprøver, hvilket de fremmødte flittigt benyttede sig af. Hele 6 flasker blev tømt.
Efter Brians foredrag var der spørgsmål og snak ved borderne, indtil der igen blev åbnet ind til dommerpanelet i det tilstødende lokale.