ORIENTERING FRA AALBORG BIAVLERFORENING

Denne Orientering fra Aalborg Biavlerforening varsler forårets komme. Vi glæder os alle til at komme i gang med den nye sæson, og vi håber på, at sommeren byder på mere varme end 2011, hvor lange regnperioder og køligt vejr satte en dæmper på aktiviteterne hos både bierne og biavlerne.

Vi har i vinterens løb haft en række velbesøgte og interessante foredrag, og det er bestyrelsens indtryk, at medlemmerne sætter pris på et varieret og alsidigt udbud af aktiviteter om vinteren.

Som sædvanlig har foreningen været repræsenteret ved honningkonkurrencen sammen med Arden og Østhimmerland Biavlerforening. Vores eget medlem, Jonna Birk, vandt konkurrencen. Jonna er et godt eksempel på, at man – som forholdsvis ny biavler - kan opnå fornemme resultater med sin honning ved regelmæssig fremmøde i skolebigården.

Årets kursus for nye biavlere er velbesøgt. Teoridelen er overstået, og vi ser frem til at møde de nye biavlere i skolebigården. Pladsen bliver nok lidt trang i år, men vi håber på varme sommeraftner, så vi eventuelt kan indtage kaffen i det fri.

I lighed med tidligere år sælges foreningens honning til medlemmerne til dagspriser. Man skal selv medbringe spande.

PROGRAM FOR SOMMEREN 2012

Foreningens aktiviteter forgår på tirsdage kl. 19.

Tirsdag den 24. april starter den nye bisæson i Lundby Hedehus. Denne aften tager vi officielt hul på den nye sæson med en sang og et glas mjød. Tag familien med. Vejret afgør, om vi kan se til bierne. Som sædvanlig vil der være kaffe, og der kan købes øl og vand.

De efterfølgende tirsdage vil der være almindelig gennemgang af bifamilierne med fokus på dronefratagning og udvidelse af bifamilierne.

Tirsdag, den 12. juni får vi besøg af Ivan Nielsen. Ivan vil fortælle om sin biavl med hovedvægt på dronningeavl. Han vil have jomfrudronninger med til foreningens Kielerkasser, der pakkes denne aften. Foreningens medlemmer kan købe forudbestilte jomfrudronninger af Ivan.

Tirsdag den 31. juli vil der være en grundig gennemgang af varroabehandling med myresyre. Der kan købes myresyre til brug for medlemmernes egne bifamilier.

Tirsdag, den 21. august er der honningaften. Sommerens høst er i hus. Tag et glas honning med og vi vil snakke om sensorik og smag. Der vil være lejlighed til at smage andres honning og på den måde opleve mangfoldighederne ved vores honning. Bemærk at det ikke er en konkurrence, men derimod en lejlighed at smage og kommentere honningen.

Tirsdag, den 4. september afholdes det afsluttende møde i skolebigården. Vi sørger for, at bigårdens materiel og lager er klar til vinteren.